25. września w Carrefour Arkadia w Warszawie odbędzie się premiera wegańskich lodów Ben&Jerry’s (Unilever). Pierwsze smaki nowej linii to Chunky Monkey, Peanut Butter & Cookies oraz Chocolate Fudge Brownie.

Event będzie miał charakter samplingowo-sprzedażowy – klienci odwiedzający sklep w godzinach 11-14 otrzymają darmowe porcje nowych, bezmlecznych smaków. To także początek bliższej współpracy obu marek – od 25. września wegańskie Ben&Jerry’s przez pewien czas dostępne będą ekskluzywnie w wybranych sklepach francuskiej sieci. Wydarzenie wpisuje się także w obchody Światowego Dnia Mleka Roślinnego promowanego u nas przez ProVeg Polska.

Nowe warianty smakowe to Chocolate Fudge Brownie (krówkowe brownie), Peanut Butter & Cookies (masło orzechowe z ciasteczkami) oraz Chunky Monkey (lody o smaku bananowym z orzechami) – dostępne będą w opakowaniach o pojemności 0,5l. Wegańskie Ben&Jerry’s produkowane są na bazie mleka migdałowego oraz z najwyższej jakości składników pozyskanych zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Pierwsze lody bez mleka i jajek pojawiły się w ofercie marki w USA w 2015 r. w odpowiedzi na petycje fanów i szybko zyskały dużą popularność. Ponadto wszystkie inne smaki są tworzone jako odpowiednie dla wegetarian – nie zawierają żelatyny, a mleko i jaja pozyskiwane są od krów i kur z certyfikowanych, lokalnych hodowli.

One thought on “Premiera wegańskich lodów w Carrefour Arkadia”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *