Nestlé Professional i Worldchefs połączyły siły w Międzynarodowym Dniu Szefa Kuchni, aby promować zdrowsze odżywianie się dzięki zabawnym warsztatom dla dzieci.

Organizacje były w stanie wyprzedzić ubiegłoroczną kampanię, która objęła ponad 37 000 dzieci w 56 krajach. Ponad 4000 szefów kuchni z Worldchefs i Nestlé Professional bierze udział w wydarzeniu co roku.

Stworzony przez szefa kuchni dr. Bill Gallaghera w 2004 r., Worldchefs zobowiązał się do używania Międzynarodowego Dnia Kucharzy, aby uczcić ten zawód i przekazać dzieciom wiedzę kulinarną i umiejętności.

„Nasz temat w tym roku – zdrowa żywność dla dorastających – ma zachęcić dzieci do zastanowienia się nad tym, kim chciałby być, gdy dorosną i jak zdrowe jedzenie może im pomóc. To lekcja życia, którą jako szefowie kuchni jesteśmy pasjonatami, aby przekazać następnym pokoleniom kulinarnych profesjonalistów i domowych kucharzy „- powiedziała prezes Międzynarodowej Szkoły Szefów Kuchni, szef kuchni Joanna Ochniak.

„Uważam, że dokonujemy prawdziwej zmiany w życiu rodzin i społeczności” – powiedział Rochelle Schaetzl, Nestlé Professional. „Nasz program Nestlé for Healthier Kids powstał w ramach naszego zobowiązania do poprawy żywienia dzieci. A dzięki tej dynamicznej współpracy z Worldchefs w ramach International Chefs Day, robimy wielkie postępy, aby pomóc dzieciom lepiej się odżywiać, stanowczo ustanawiając zdrowe nawyki żywieniowe i diety w miarę ich dorastania „.

Międzynarodowy Dzień Szefów Kuchni nawiązał także współpracę z Nestlé dla Healthier Kids, globalnej inicjatywy, która pomaga 50 milionom dzieci w zdrowszym życiu do 2030 roku. Projekt rozpoczęty w zeszłym roku zobowiązuje do przyspieszenia transformacji światowego portfolio żywności i napojów giganta FMCG. Obejmuje to dodawanie większej ilości owoców, warzyw, ziaren bogatych w błonnik i mikroskładników pokarmowych. Ma również na celu redukcję cukrów redukujących, soli i tłuszczów nasyconych. Obejmuje również umieszczanie prostszej listy składników i więcej opcji organicznych i naturalnych.

Nestlé Professional uruchomiło także inicjatywę Szefa Kuchni. Wszystkie produkty i składniki, które gigant słodyczy sprzedaje poza domowymi profesjonalistami, są poddawane rewizji, ponieważ Nestlé Professional chce uprościć przepisy i użyć tych samych składników, które kucharze zaopatrują w spiżarnie w kuchni. Firma zajmująca się żywnością stwierdziła, że ​​renowacje jej produktów skupią się na wyeliminowaniu nieznanych składników i poprawieniu wartości odżywczych, aby sprostać zmieniającym się wymaganiom szefów kuchni i konsumentów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *