Makro poszerzyło swoją markę Makro Chef o trzy nowe produkty: maślaki w kostce, rydze całe oraz mieszkankę grzybów leśnych w kostce.

Nowości Makro Chef oferowane są w opakowaniach 900 g, po obróbce termicznej – gotowe do spożycia.

Produkty te, jako pierwsze zostały wprowadzone z sygnaturą programu Polskich Skarbów Kulinarnych, która ma na celu zwiększanie świadomość Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju.

Projekt obejmuje materiały edukacyjne i warsztaty kulinarne, które skierowane są do branży gastronomicznej – do kucharzy, szefów kuchni itp. Dzięki zdobytej wiedzy wprowadzają oni nowe dania do karty zawierające nasze tradycyjne przysmaki.

Linia Makro Chef obejmuje produkty i półprodukty spożywcze, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii, m.in.: ryże, kasze, cięte zioła, kiełki, sosy, miody, pomidory suszone. Wszystkie produkty powstają we współpracy z ekspertami i szefami kuchni oraz zostają poddane testom i ścisłej kontroli jakościowej tak, by jak najlepiej dopasować je do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *