Kolejna sieć fast foodów odpowiada na potrzeby klientów, którzy nie jedzą mięsa – Burger King testuje Whoppera z bezmięsnym pasztecikiem.

The Impossible Whopper, bo tak został nazwany ten niezwykły burger, wykonany z patty roślinnej, a nie z tradycyjnego pasztetu wołowego. Nowy burger dostępny jest w około 60 restauracjach Burger King przez ograniczony czas.

To niemożliwe. Smakowało tak, jak powinien smakować Whopper” – mówi jeden z klientów.

Ponieważ coraz więcej ludzi stara się zmniejszyć spożycie mięsa, w wielu restauracjach pojawiają się paszteciki roślinne, w tym paszteciki Impossible Foods i Beyond Meat. W zeszłym roku White Castle zaczął sprzedawać Impossible Sliders, a Carl’s Jr. przedstawił Beyond Famous Star, w którym znajduje się pasztecik Beyond Meat.

Teraz kolej na Burger Kinga. Choć wydaje się, że jest to niewielkie wyróżnienie, Burger King i Impossible Foods podkreślają, że ich współpraca oznacza, że ​​po raz pierwszy restauracja typu fast-food serwowała mięso na bazie roślin z startupu. Na razie jest dostępna tylko w niewielkiej części amerykańskich restauracji BK, ale możliwe, że trend ten rozpowszechni się na inne kraje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *